Lottoa on pelattu suomessa jo 1970-luvulta

Veikkauksen lotto on ollut suomalaisten ilona jo vuodesta 1970 jolloin lottoa alettiin myydä. Loton myynti aloitettiin joulukuussa kyseisenä vuonna ja ensimmäinen arvonta esitettiin televisiossa tammikuun alussa 1971. Lotto on siis suomessa jo yli 40 vuotias kestoviihdesuosikki jota lukemattomat silmäparit seuraavat viikosta toiseen.

Aiemmin lotto arvottiin yle:n 1. -kanavalla iltauutisten jälkeen lauantai-iltana. Lotto siirtyi mainostv:n puolelle syksyllä 2013 ja tällä hetkellä lottoarvonta esitetään mtv3:lla lauantaina klo 22:15. Jos lauantaina on juhlapyhä, siirtyvät lottoarvonnat ylensä sunnutai-iltaan.

Nykyisessä muodossaan lotossa pelaaja valitsee seitsemän numeroa mutta tiesitkö tai muistatko että alunperin lottonumeroita valittiin vain 6kpl ja ruudukossa oli numeroita 1-37 ja ihan alussa numeroita oli kupongissa 40 asti.

Suomen suurin lottovoitto joka yksittäiselle henkilölle on tähän mennessä mennyt on 7,3 miljoonaa euroa ja se meni kangasniemelle vuonna 2010.

Vertailun vuoksi maailman suurin lottovoitto 148 miljoonaa euroa italian SuperEna -Lotosta . On olemassa suurempiakin voittosummia mutta yleensä verojen jälkeen (yhdysvalloissa) käteen ei jää läheskään noin paljoa. Kyseessä on siis summa joka on maksettu yksittäiselle henkilölle suoraan pankkitilille.

lottovoitto

Suomessa suuren lottovoiton jälkeen yleensä maksetaan pois asuntolaina ja ostetaan uusi auto. Monet voivat myös jäädä nykyiseen työpaikkaansa lottovoitosta huolimatta. Suomalaiset ovatkin melko vaatimattomia jopa miljoonavoittojen jälkeenkin.

Lotossa jää myös vuosittain lunastamatta lähes 6 miljoonan edestä lottovoittoja. Tähän voi syynä olla kupongin hukkaaminen, voittojen lunastuksen unohtaminen tai väärin tarkastettu lottokuponki.

 

 

lottoaja-145