Huonoimmat lottorivit – älä pelaa näillä riveillä

Tämä artikkeli käsittelee hieman loton pelaamisen strategiaa ja todennäköisyyksiä. On yleinen luulo että suosituin lottorivi on 1234567 eli ykkösestä seitsemään. Tämä ei kuitenkaan veikkauksen tietojen mukaan pidä paikkaansa. Se on vasta toiseksi yleisin pelattu rivi lotossa. Yleisimmin pelataan kupongin 3-9-15-21-27-33-37 yhdistelmä. Mikäs ihmeen juttu tämä on, voit kysyä mutta valotamme asiaa visuaalisesti.

Kyseessä on nimittäin lottokupongin keskimmäisen sarakkeen pystyrivi.

Edellä mainittua riviä pelataan suurinpiirtein 4 tuhatta kertaa joka viikko ja 1-7 riviä n. 3 tuhatta kertaa. Jos lottopotti on vaikkapa 10 miljoonaa ja jompikumpi riveistä sattuisi osumaan 7 oikein, voittosumma olisi vain kymmeniä euroja koska samoja pelattuja rivejä on niin paljon. Jos haluat pelata kyseisillä riveillä, on sama antaa rahasi hyväntekeväisyyteen ennemmin. Lotto tulokset tilastollisesti ja historiallisesti eivät valehtele. Peräkkäisillä numeroilla ei ole koskaan voitettu seitsemää oikein lotossa.

Oletko kuullut että kaikki rivit ovat yhtä todennäköisiä? Ei pidä paikkaansa!

Varsinkin rivi yksi-seitsemän on matemaatikkojen mukaan ihan yhtä todennäköinen kuin mikä muu tahansa rivi. Kuitenkaan se ei ole ja perustelemme asian sattumanvaraisuudella. Lottohan arvotaan numeropalloilla sattumanvaraisesti. Jos teet itse testin jossa piirrät paperille ruudukon ja tiputat 7 kpl euron kolikoita sata kertaa peräkkäin ruudukolle, huomaat että peräkkäiset tulokset joissa on enemmän kuin 2-3 numeroa peräkkäin eivät ole todennäköisiä.

Saat tiputtaa kolikot ruudukolle 1000 kertaa ja tulet huomaamaan että ne eivät vaan järjesty peräkkäin. Sama asia pätee myöskin lottoon. Siksi huonoin vaihtoehto minkä voit tehdä on pelata mitkä tahansa seitsemän peräjälkeen olevaa numeroa. Joku niistä tietenkin osuu kohdalleen mutta turha odotella mitään suurempaa. Jopa neljä oikein tulokseen vaaditaan melkoista ihmettä.

Lotossa on kyse sattumanvaraisesta eikä järjestelmällisestä arvonnasta. Toki kannattaa pelatessa ottaa huomioon että esim. 2 peräkkäistä numeroa voivat olla hyvinkin yleisiä mutta siihen se sitten jääkin. Voit tilastoista saada myös selville mitkä numerot esiintyvät kaikkein eniten ja mitkä numerot kaikkein vähiten lottoarvonnoissa esim. kuluneen vuoden aikana.

Ja pelaamalla esim. järjestelmää voit saada paremmat mahdollisuudet voittoihin. Kuitenkaan maailmassa ei ole vielä keksitty systeemiä jolla pystyy ennustamaan lottonumerot 100% varmasti. Ja koska peli perustuu suurelta osin täysin tuuriin ja sattumaan, ei sellaista systeemiä tulla keksimään. Varmin asia minkä veikkauksen

lotosta voi varmaksi sanoa vain sen että veikkaus (http://fi.wikipedia.org/wiki/Veikkaus) voittaa aina. Katso myös vaihtoehtoinen eurooppalainen lotto osoitteesta: peliaika.com

 

 

lottoaja-145